Bæredygtighed

DESIGN

Når man designer bæredygtigt tøj, er det et grundlæggende valg at designe langtidsholdbare produkter, både hvad angår stil og kvalitet. Der derfor ikke noget, der hedder drenget eller piget i WAWA, og derfor er vores mål at skabe essentielt, kreativt og unisex-tøj. WAWA er forpligtet til at bruge moderne og mere bæredygtige produktionsprocesser, der anerkender både påvirkningen og dets ansvar over for miljøet, medarbejderne og kunden.

 

MATERIALER

Vi ved, at vores valg af materialer har en betydelig social og miljømæssig påvirkning. I WAWA vælger vi bæredygtige materialer, der gør os i stand til at forlænge vores produkters levetid og understøtte fremtidig genbrug. Med "bæredygtige materialer" mener vi ikke-konventionelle materialer, der har en lavere indvirkning på naturen og menneskers sundhed end konventionelle materialer. Mere end 95% af vores produktion er lavet af økologisk bomuld, farvet og trykt uden brug af sundheds- eller miljøskadelige kemikalier.

 

PRODUCTION

Vi arbejder udelukkende med leverandører, der leverer GOTS-certificerede stof-, farvnings- og trykprocesser. Denne certificeringsstandard kræver strenge miljøkriterier for hele fremstillingsprocessen af ​​produkter fra råmaterialet til det endelige stof.

GOTS – Global Organic Textile StandardGOTS er anerkendt som verdens førende forarbejdningsstandard for organiske tekstiler og fibre og omfatter strenge regler om brug af kemikalier, genbrug og affaldshåndtering på alt fra landbrug, høst, produktion, forarbejdning, fremstilling til emballage. Det garanterer 70-95% økologiske fibre inde i produktet, der kommer fra økologisk bomuld, økologisk uld, økologisk hør og andre. Standarden kræver også overholdelse af sociale kriterier vedrørende arbejdsmiljø, løn, arbejdstid og børnearbejde og understøttes af uafhængig certificering af hele tekstilforsyningskæden.

WAWAs ambition er at skabe bæredygtige produkter med så lav miljøpåvirkning som muligt, derfor er GOTS-certificerede leverandører det oplagte valg. Vi håber, at vores valg af stof og design resulterer i langtidsholdbare produkter, som kan bruges igen og igen.